اندیشه های طالبوف تبریزی
نویسنده:
فریدون آدمیت
امتیاز دهید
.
طالبوف تبریزی یکی از اندیشمندان بنام عصر مشروطه بشمار می رود. کتاب حاضر که به قلم محقق و مورخ معروف معاصر، فریدون آدمیت به رشته تحریر درآمده، خواننده را به خوبی با افکار و عقاید این اندیشمند و تأثیر افکار وی در هم عصران خویش، آشنا می سازد.
طالبوف تبریزی یکی از اندیشمندان بنام عصر مشروطه بشمار می رود. کتاب حاضر که به قلم محقق و مورخ معروف معاصر، فریدون آدمیت به رشته تحریر درآمده، خواننده را به خوبی با افکار و عقاید این اندیشمند و تأثیر افکار وی در هم عصران خویش، آشنا می سازد.
آپلود شده توسط:
persianking
1388/07/10
دیدگاههای کتاب الکترونیکی اندیشه های طالبوف تبریزی
خیلی. خیلی خیلی
ممنون می شم اگه کسی از دوستان برسونه
:((
دوره ي مشروطه هم بزرگاني دارد كه بد گمنام مانده اند
نفستون گرم!
در میان نویسندگان و دانشوران ایرانی نیز از آخوندزاده و میرزاملكم خان تاثیر پذیرفته است.
به گمان طالبوف ، تنها گسترش آموزش و پرورش و ترویج شكیبایی و مدارای دینی می تواند صلح و آشتی را جایگزین دشمنی های دیرینه ملت ها كند و جامعه را به سوی انسانیت رهنمون شود. عبد الرحیم طالبوف فراز پیشرفت غرب را در برخورداری از دانش ، آزادی و حاكمیت قانون می داند ، قانونی كه حكومت می گذارد و دولت به كار می بندد.
او به آرمان ملی و سنتهای ایرانی پایبند و از فرنگی مآبی جدید رویگردان بود و باور داشت كه چاره جز این نیست كه اصول جدید مدنیت اروپا را بپذیریم. اما باید اراده ملی را بیاموزیم بلكه در همه جا و همیشه ایرانی بمانیم . او پس از پیروزی انقلاب مشروطیت ، به پاس خدماتش از سوی مردم تبریز به نمایندگی مجلس شورای ملی برگزیده شد ، امام نمایندگی مجلس را نپذیرفت و به ایران بازنگشت.
طالبوف به دگرگونی خط و زبان فارسی باور داشت. او پیشنهاد كرد كه نقطه از حروف فارسی برداشته شود ، نشانه های آوایی به واژه ها افزوده شوند و زاویه ها به قائمه تبدیل گردند.
طالبوف از پیشوایان ساده كردن دانش و فن آوری جدید است و مفاهیم علمی را به روشنی و سادگی بیان می كند. امروزه او را از پیشگامان ساده نویسی در نثر فارسی می شناسند. تمامی آثار طالبوف ف پس از ۶۰ سالگی او به چاپ رسیده اند.
چندی بعد به تمرخان شوره ، مركز داغستان رفت و تا پایان عمر در آنجا به سر برد برد. او با پیمانكاری ، دارایی هنگفتی گرد آورد و با آسودگی خاطر به خواندن و نگارش كتاب پرداخت.
عبدالرحیم طالبوف، نوگرا، آزادیخواه و دانش پژوه بود. هدف اساسی او در نوشته هایش ، بیداری ایرانیان و آشنا ساختن آنان با دنیای نو بود. برای طالبوف ، دانش ارزش و اجری ویژه داشت. او تكامل و نیكبختی انسان را در دستیابی به دانش و فن آوری نو می دانست، به همین سبب به فكر باز كردن مدرسه افتاد و در سال۱۳۱۹ ق./ ۱۲۸۰ش. با یاری ملك المتكین كه از راه بادكوبه به اروپا می رفت، در بادكوبه مدرسه ای برای ایرانیان باز كرد.